En norsk ebok-suksess

Det skulle bare en liten app til, så ble jeg aktiv bruker av biblioteket igjen. Uten å sette beina innenfor døra i praktbygget Lørenskog hus.

Jeg har lenge kun lest på engelsk. Årsaken har vært enkel – jeg har lest på Kindle lesebrett. Det er mulig å flytte ebøker over til Kindle, men da må man legge opp et avansert løp for å få fjernet rettighetsinformasjonen i filene og konvertere til Kindle-format.

Et lite nettbrett, Nexus 7, revolusjonerte imidlertid boklesingen. Nexusen er nesten like liten og nett som Kindle-lesebrettet. Og den kjører apper. Mange apper.

For eksempel kan man bruke en av flere norske apper for kjøp og lesing av norske ebøker. Det er fint.

Det som er mye finere er at norske biblioteker har tatt spranget over i app-verdenen, og har lansert ebøker for smarttelefoner og nettbrett fra Apple og Android.

Ikke bare det, men en lang rekke nye og spennende romaner er kjøpt inn som ebøker.

Plutselig har jeg fått lest Jon Michelets fabelaktige bøker om skogsmatros Halvors opplevelser på de sju hav under andre verdenskrig.

Og jeg har fått lest Espen Holms Kong Salamos sverd.

Jeg var i mange år en svært flittig bruker av både bibliotek og bokhandel. Det bar også bokhyllene preg av, selv om jeg forsøkte å prakke bøker på alle som stoppet innom heimen.

Så oppdaget jeg ebøkene. Først på nettbrett, deretter kjøpte jeg Kindle. Jeg så ingen grunn til å se meg tilbake.

Etter det har jeg kun vært innom bokhandler og bibliotek for å låne bøker, lydbøker og filmer til kidsa. Men appen eBokBib har altså gjort meg til bibliotekbruker igjen. Billig og bra!

Jeg savner bare én eneste ting – og det er å kunne lese en bok på mobilen, for deretter å kunne plukke den opp på nettbrettet (og hvorfor ikke PC-en også?).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: