Hjemmelagd barnebok på iPad er konge

ibookls

Bokmakeren tok en lang pause etter å ha produsert seks Star Wars-bøker. Imens kom Apple ut med Ibooks Author for hjemmesnekring av avanserte bøker. Det fikk pappaen til å sette seg ned og lage en rikt illustrert Robin van Persie-biografi. En suksess!

Som jeg har skrevet tidligere, det er vanskelig å finne fram til bøkene som fenger barna – samtidig som de er skrevet slik at de kan lese dem selv.

Da guttungen var i sin verste Star Wars-fase laget jeg derfor seks illustrerte små bøker ut fra filmene. Det fikk guttungen til å ligge og lese lenge og vel.

Det har jammen også gitt resultater, ifølge læreren. Åtteåringen scorer høyt på leseferdigheter.

Nytt pappa-prosjekt

Ibooks Author
Ibooks Author

Men så dabbet lesing utenom skole av igjen. Samtidig trengte pappa et prosjekt for å teste ut Apples verktøy Ibooks Author.

Det er et verktøy for å lage e-bøker til iPad. Det fine er at det er enkelt å klippe inn litt mer avansert funksjonalitet. Som for eksempel små tester, videoer, bilder og liknende.

(Tips: Youtube-videoer kan klippes inn ved å legge inn lenke i denne nettjenesten, laste ned en fil og legge fila inn i boka.)

Siden gutten er usedvanlig fotballinteressert for tiden – og da spesielt opptatt av Manchester United – var det bare en ting å gjøre: Lage en Robin van Persie-bok til ham. Det er nemlig den store helten.

I går satte han seg ned for å lese det ferdige produktet. Det var helt greit.

Det må bli flere…

Til han oppdaget at boka også hadde Youtube-videoer med scoringer. Og tester etter hvert kapittel. Og interaktive bilder. Guttungen gliste, skrudde opp lyden på videoene, og leste flittig videre.

Med andre ord: Hjemmesnekret er best.

Star Wars-serien måtte bli på seks bøker. Ulempen med å lage bok om én Manchester United-spiller er at spillerstallen er svært stor.

Mon tro om ikke Ryan Giggs er neste prosjekt for hjemmesnekkeren…

2 kommentarer om “Hjemmelagd barnebok på iPad er konge

  1. Så kult at du lager egne iPad bøker til sønnen din, det er jo en skikkelig god idé! Mange har tatt kontakt med meg for å lage app av bøker de har eller har en idé til, men da kreves det jo programmering etc. Med iBooks kan de kanskje klare å gjøre det selv! Hvor enkelt var det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: