Prosjekt leselyst, del III. Lyst til å snekre web-bok?

Bildebok

Er du småbarnsmamma/-pappa? Vil du at barnet skal lese selv? Er du web-nerd? Da trenger jeg din hjelp.

 

Jeg har greid å få sjuåringen til å pløye gjennom godt og vel hundre sider bok helt på egen hånd. Uten å mase eller kjase.

Jeg vet at mange barn gjør det helt på egen hånd. Men andre trenger et lite push. Hos oss hjalp det å få illustrert Star Wars med barnevennlig tekst.

Det har vært litt av et prosjekt, men nå er det på skinner.

Men ingen oppskrift uten forbedringspotensiale. Så langt har jeg laget en illustrert PDF som er lastet opp i iBooks på iPad, klar for lesing.

Det har fungert utmerket. Men det er klare muligheter for forbedringer.

Star Wars er nemlig komplisert. Med wookieer, planeter som heter Utapau, dyr som heter banthaer og som bæsjer, ja, ikke alt er like enkelt.

Jeg ser derfor for meg at dette burde være en nettside med verktøytips (er det det tool tips heter på norsk?), der en kan klikke seg fram til et bilde av de merkeligste Star Wars-vesener (eller noe helt annet, som en liten ponni?).

Tooltip

Slik jeg ser for meg nettsiden, har en et bilde (skjermdump fra filmen, for eksempel…) på hver side, og kan bla seg fram og tilbake ved å klikke på en liten pil eller et fingersveip. Omtrent som i Kindle Cloud Reader.

Det at hver side er illustrert tror jeg er viktig – sånn helt i starten, i det minste.

I min enkle verden forestiller jeg meg at en kan lage et tilpasset WordPress-theme til nettopp dette. Eller finne en kul HTML5-løsning.

Tiden og evnene strekker dog ikke til. Jeg vet hva jeg vil ha, men ikke hvordan jeg får det… Men jeg vet jo at verden er full av geniale webfolk som har drømt om å lage noe slikt til sine unger. Og som helt sikkert vil bidra til å lage en mal, et theme, en template som vi andre også kan bruke.

Tror du ikke? Hva tenker du? Er det du som kan bistå?

2 kommentarer om “Prosjekt leselyst, del III. Lyst til å snekre web-bok?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: