Ny ruter ga ny PC

Linksys e4200 ruter
Linksys E4200 ruter

Med litt flaks har jeg fått fiberlinjer inn til huset. Det gir både digital-TV i HD og kjappe internettlinjer. Men likevel har det lugget i nettsurfingen. Ja, det har faktisk lugget så mye at jeg har vurdert å klage til nettleverandøren. Men samtidig har jeg skult litt bort på den trådløse ruteren, som har den fine vanen at den må omstartes med jevne mellomrom.

Ruteren kjøpte jeg på Elkjøp, en Jensen Air:Link 89300 LongRange. Den har for så vidt gått helt fint, men altså, det har lugget.

Jeg oppgraderte derfor. Til en Linksys E4200. Og jaggu var det ikke som natt og dag. Plutselig raser nettsidene inn på PC-en.

Det er slett ikke utenkelig at årsaken til at Jensen-ruteren ikke helt virket som den skulle, er at jeg ikke har stilt den riktig inn. Men firmware er oppdatert – og hele oppsettet er standard.

Linksys hadde en utrolig enkel installering. Også her er oppsettet helt standard, men resultatet er altså mye raskere nett på både PC og mobil.
Begge ruterne har fått «Anbefalt»-merket klistret på seg i tester (Linksys hos Dinside.no og PC World, Jensen hos PC World).

Det skal dog sies at Linksys-ruteren er noen år nyere enn Jensens. Den koster vel nesten det dobbelt også. Men det er den verdt.

Jeg fikk i hvert fall en helt ny PC. Det er ikke verst, spesielt når en tenker på at PC-en faktisk er splitter ny…

En tanke om “Ny ruter ga ny PC

  1. E4200 er en meget god ruter – PC Worlds test finner du her: http://www.idg.no/pcworld/tester/nettverk/bredbandsrutere/article206640.ece

    Men vår også obs på at klientdelen kan spille en meget stor rolle for hastigheten også. Det gjelder både kvaliteten på wlan-kortet i pc-en, men i noen tilfeller kan det også være snakk om kompatilbitetselementer. En artikkel på dette, der E4200 er brukt, som viser ganske store forskjeller: http://www.idg.no/pcworld/tips_og_guider/maskinvare/nettverk/article210852.ece

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: