Elegant sci fi-klassiker – Childhood’s End

Arthur C. Clarke og Childhood´s End
Arthur C. Clarke og Childhood´s End

Hakk i hæl etter å ha lest deler av den forferdelige Full Black av Brad Thor ga jeg meg ut på en skikkelig scifi-klassiker, Childhood’s End av Arthur C. Clarke. For en overgang.

Hvem bryr seg vel om ekle muslimske terrorister, når en heller kan lese om romvesener som tar over styringen på jordkloden?

Romvesnene er dog ikke så slemme som vi er vant til å se dem. I stedet bringer de med seg slutt på all krig, velstand og en verdensomspennende regjering, som styrer til gode for folket.

Slik styrer romvesnene jorda i flere tiår. Så en dag begynner menneskenes siste generasjon å oppvise psykiske evner utenfor enhver rekkevidde…

Dette er scifi på sitt beste. Handlingen bølger fram og tilbake, helt uten at romvesnene finner fram sine lasergønnere og blåser hodene av presidenter i øst og i vest. Les den!

Og sånn  helt apropos, sleng også A Clockwork Orange av Anthony Burgess i lesekurven. Eller hvorfor ikke forsøke 2001: A Space Oddysey av samme Arthur C. Clarke – romanen han skrev til den legendariske filmen? Finnes som en meget vellaget lydbok fra Audible.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: