Kindle som nettleser

Kindle som nettleser
Kindle kan fungere som nettleser når nøden er størst.

Jeg drasser rundt med lesebrettet over alt. I høstferien oppdaget jeg at Kindle også kan fungere som nettleser når nøden er størst.

Kindle har nemlig tilgang til gratis 3G-nett nesten over hele verden. Det kan du bruke til å kjøpe og laste ned bøker fra Amazon «on the go».

Kindle kommer imidlertid også med en «eksperimentell nettleser». Den kan du ikke forvente så alt for mye av.

Treig, men virker over alt

Men la oss si at du i et tenkt tilfelle sitter på et gresk hotell uten fungerende trådløst internett i en uke, og likevel føler for å holde deg oppdatert og bla gjenom e-posten sånn innimellom. Hva gjør du da?

Jo, da drar du fram Kindlen. Enten du sitter på stranda, hotellrommet eller ved poolen (også kjent som plaskebassenget for barna).

Nettleseren er treig. Bildene er naturlig nok i Kindle-kvalitet – i svart hvitt. Og du bør ikke ha forhåpninger om å åpne noe annet enn mobile nettsider. Men kan du leve med det, funker det faktisk helt fint.

Gmail i mobilversjon er jo en fin sak. Det er også Google Reader. Også Facebook og Twitter funker fint i mobile versjoner. VG og Dagbladet på mobil funker flott. NRK er derimot ikke egnet for Kindle, dessverre, på grunn av design, som gjør at menyer fyller de tre første sidene… Og du kan bare glemme video og lyd fra Kindle-nettleseren.

Virker i strålende solskinn

Den store fordelen er at Kindle faktisk kan brukes til å surfe på nett i strålende solskinn. Skjermen er jo utmerket å lese på.

Lange nettsider kan derimot være en utfordring – helt til du har i fingrene at du ikke ruller ned på siden, men blar som i en bok til «next page».

Hacke norske bokstaver

Kindle kommer med et lite tastatur som en fint kan skrive korte tekster på. Men det har ikke norske tegn – ÆØÅ er for særinger. Jeg greide ikke å finne ut om det likevel er mulig å skrive disse tegnene, men brukte den elegante omskrivingen med AAAEOE i stedet. I nøden spiser fanden fluer, heter det vel.

Et søk på Google viser imidlertid at det kan være håp også for norske bokstaver dersom du forsøker deg på litt Kindle-hacking: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=106048.

Det virker dog kun på tredje generasjons Kindle – altså er det ikke håp for meg enda. Men tester du ut hackingen, så si i fra om det funket!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: