Audible – for lydbokentusiasten

Liker du lydbøker? Da bør du teste ut Audible.
Liker du lydbøker? Da bør du teste ut Audible.

På samme måte som norske forlag ikke har skjønt e-bøker, så ligger vi etter også når det gjelder lydbøker. For selv det tilbys lydbøker til nedlasting, blant annet fra Lydbokforlaget, har amerikanerne også på dette området kommet mye, mye lenger.

Jeg er derfor abonnent hos Audible, som ikke overraskende er eid av Amazon.

Her får jeg for rundt en hundrelapp i måneden laste ned to lydbøker. Og jevnt og trutt lanserer de litt eldre lydbøker for en slikk og ingenting.

Lydbøkene hører jeg via Audibles app for Iphone. Den finnes også for Android-telefoner. Lydbøkene kan selvsagt lastes ned til et vell av ulike mp3-spillere og telefoner.

Hvordan er så utvalget? 

Stort!  100.000 lydbøker lokker de med. Selvsagt er det noen bøker jeg ikke finner, men dog…

Hva med kvaliteten? 

Utmerket! Lydkvaliteten velger du selv når du laster ned. Oppleserne er utrolig profesjonelle. Det er så en gremmes når en hører enkelte norske lydbøker.

Audible er en del av Amazons ett klikk for å kjøpe-system. Det er farlig enkelt. Innimellom kan det bli mange lydbøker på vent.

Norsk ordflyt
Men det skjer da også ting i Norge. Jeg venter i spenning på at Ordflyt.no kommer med en løsning som gjør det mulig å ta lydbøker med på farten.

Enn så lenge tilbyr de kun en PC-basert løsning, og det passer dårlig for de som bruker tiden som går til kjøkkenrydding, bretting av klær og annet forefallende arbeid til å koble av og la fantasien ta vinger.

Ordflyt skal imidlertid lansere apper for både Iphone og Android i løpet av høsten, heter det på nettsiden deres.

4 kommentarer om “Audible – for lydbokentusiasten

 1. En strålende anbefaling ! Jeg kan bare underskrive på at Audible er en glimrende tjeneste. Etter at jeg ble Audible-abonnent får jeg «lest» mange flere bøker enn jeg gjorde tidligere.

  Det beste er at det er så enkelt. Det tar mindre enn 5 minutter fra jeg finner ut at jeg vil ha en ny bok til den ligger ferdig lastet ned på mobilen.

  Dessuten så følger det med gratis daglig podcast fra Wall Street Journal eller New York Times.

 2. Jeg liker at du setter fokus på Audible. Det er en tjeneste jeg liker svært godt selv, da jeg er en storforbruker på lydbøker. Forhåpentligvis blir det bedre med norske bøker etterhvert, men engelske bøker må jeg ha lest på engelsk. Vil jo ikke miste ordtriksingen til forfatteren som kan gå tapt ved oversettelse 🙂

 3. Hei, hyggelig å høre at du har forventninger til Ordflyt. Vi kommer som nevnt med app’er i løpet av høsten, og håper de vil innfri forventningene.

  Utover det må jeg si meg enig i at Audible er en veldig bra tjeneste, og håper folk forstår at vi ikke kan konkurrere med dem i antall titler. I hvert fall ikke i første omgang.

  Det er en utfordring å jobbe med digitalt salg av lydbøker i Norge. Faren er f.eks. til stede for at digitalt ukyndige kan fortsette å foretrekke fysiske digikort/digibøker – mens de digitalt oppegående kan bli skuffet over at tjenesten ikke når opp ift f.eks. Audible.

  Eneste løsning er naturligvis å lage en bra nok tjeneste, og vi håper på forståelse for at dette tar tid, og skjer gjennom flere etapper.

  Mvh Håkon, Ordflyt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: