Kindle og Ipad – revisited

Foto av: Xavier Belanche CC BY-NC-SA 2.0

Kindle og Ipad. Foto av: Xavier Belanche. (CC BY-NC-SA 2.0)

Nok et innlegg om Ipad og Kindle? Nok må vel en eller annen gang være nok. Men et til måtte det komme. For konklusjonene er litt annerledes nå enn sist.

 

Kindle lå nemlig i skuffen i flere måneder her. Jeg koste meg med Ipad – men det ble litt lite lesing, faktisk. Selv om jeg jo leste noen få bøker på den.

Men så kom våren, ja, eller riktigere å si sommer, ettersom det plutselig ble rundt 20 grader ute.

Dermed ble også Ipad et fint lite speil ved utebruk, som jeg helst ikke har så lyst til å titte i. Jeg fisket fram Kindle igjen, der den lå forlatt og utladet i skuffen.

Og jeg klarer ikke å legge den fra meg igjen. Kanskje fordi jeg først har lest et rettsdrama av Michael Connelly og så fortsatt med Freedom av Jonathan Frantzen. Men kanskje mest fordi Kindle virkelig er et lesebrett. Det frister ikke med forstyrrelser av type Twitter. Og så er det skjermen da, som bare virkelig er laget for å lese på – både utendørs og innomhus.

Påsken er en fin tid. Den har gitt tid til både Ipad og Kindle. Ipad sørger for at jeg får lest avisene på morgenen – mens Kindle gir meg bøkene resten av dagen. Mens telefonen holder meg oppdatert sånn innimellom.

Jeg konkluderte sist med at Ipad var mest i bruk. Nå er det nærmere uavgjort – eller kanskje fordel Kindle.

Jeg innser blant annet at der jeg før tok med meg Kindle omtrent over alt hvor jeg dro, lar jeg Ipad være hjemme, fordi den er stor og tung. Og Ipad er ubrukelig på perrongen på solfylte dager.

Konklusjon per i dag:

Kindle er en leseplate, Ipad en underholdningsmaskin. Jeg leser bøker på Kindle, på Ipad sjekker jeg Twitter, aviser, RSS-feeder og annet.

Men faktum er at jeg heller griper fatt i PC-en enn Ipaden hvis jeg kan. Og jeg er såpass boknerd at jeg heller leser enn ser film/tv-serier. Så da koser jeg meg virkelig med Kindle. Så det så! Fine maskinen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: