Linux vs Ipad og Iphone – hjelp!

Knivutvalget

Ubuntu linuxJeg har i flere år vært en ivrig tester av Linux. Men det har aldri funket helt. Men nå gjør det det – nesten. Apple-produktene Iphone og Ipad er nemlig ikke helt medgjørlige når jeg forsøker å få dem til å snakke med pc-en.

Dette skulle egentlig være et positivt, oppløftende innlegg om hvor langt Linux egentlig har kommet. På en halvtime har du installert alt du måtte trenge og ønske på PC-en – helt gratis.

Og Ubuntu, som er den Linux-versjonen jeg har testet, er enkel i bruk, kjapp (mye kjappere enn Windows 7, som samme pc også kjører) og stabil.

Alt bare funker fra første stund. Bortsett fra at jeg som sagt har en Iphone og en Ipad. Ikke det at jeg kobler disse så ofte til PC-en, men det skjer en gang i blant, for å få over en lydbok eller en TV-serie.

Men de vil bare ikke. Jeg har Googlet og testet og mekket. Og alt synes tilsynelatende å funke – helt til jeg forsøker å legge over for eksempel en lydbok. Jeg har skjønt såpass at det virker som om filen blir lagt over – men at databasen som Itunes henter sangene fra ikke blir oppdatert. Skal ikke være enkelt.

Videoer er derimot ikke et like stort problem. Den fine videospilleren Oplayer har nemlig en fin funksjon for å få over filer per wifi. Det er bare å taste inn en adresse i nettleseren på Linux-maskina, og så «laste opp» filen til Iphone eller Ipad. Fantastisk.

Det samme er ikke like enkelt med lydbøker (kjøpt fra Audible), som må spilles i Ipod-appen på telefonen.

Konklusjonen er per i dag at jeg må boote inn i Windows med jevne mellomrom bare for å legge til lydbøker. Irriterende!

Tips og hjelp mottas med takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: