Heller Ipad enn Kindle?

Kindle vs Ipad i solskinn. Foto: http://ireaderreview.com/
Kindle vs Ipad i solskinn. Foto: http://ireaderreview.com/

Jeg har i et tidligere innlegg skrevet at jeg foretrekker Kindle framfor Ipad. Men det var før jeg fikk meg en Ipad selv. Nå innser jeg at jeg snart må spise mine ord.

Jeg har hatt Kindle i godt over et år. Og nå Ipad i et par måneder. Og faktum er at Kindle blir liggende og støve i en skuff, mens Ipaden brukes både titt og ofte.

Det skyldes nok at jeg fikk en Ipad med 3G-oppkobling. Det betyr at jeg er på nett uansett hvor jeg befinner meg. Og jeg har skjønt at det helt greit går an å lese bøker på padda. Ja, faktisk har jeg til og med kjøpt en norsk bok, Gert Nygårdshaugs Himmelblomsttreet. Det ble en nedtur, men det skal jeg ikke gi Ipaden skylda for.

I kortversjon hva jeg liker best og minst med de to ganske så ulike enhetene.

Kindle

Pluss

 • God batterilevetid
 • Lett vekt
 • God lesbarhet
 • Gratis nett også i utlandet

Minus

 • Treig nettforbindelse. Tar lang tid før bøker synkroniserer
 • Bare ett bruksområde – lese bøker
 • Ipad

  Pluss

 • Alltid på nett, enten wifi eller 3G. Synkronisert hverdag uansett hvor en befinner seg
 • Mange bruksområder – kan nesten erstatte en bærbar PC
 • Utmerket til å se filmer/tv-serier på. Dexter, anyone?
 • Helt grei å lese bøker på, i hvert fall i riktig lys
 • Minus

 • Dårlig batterilevetid og laaaang ladetid (i forhold til Kindle)
 • Skjermen er dårlig å lese i sollys
 • Veier mye
 • Det ender i hvert fall oftest med at jeg tar med meg Ipad, og ikke Kindle. Og når jeg ikke har med Ipad, så er boka jeg leser synkronisert med telefonen, slik at jeg kan ta den opp der, om jeg er skikkelig keen på å lese.

  Men det er et stort aber, doch:
  Apples restriktive holdning til diverse gjør at jeg mye heller skulle sittet på to Android-enheter (telefon og padde) enn to Apple-enheter. Om et halvt års tid er kanskje Android-enhetene på samme sted som Apple-enhetene er. Og mye åpnere.

  Kindle finnes uansett til begge, som egne apper. Så da trenger jeg ikke en egen enhet til det. Tror jeg. Altså bortsett fra i ferien, der batteritid og vekt teller mest av alt.

2 kommentarer om “Heller Ipad enn Kindle?

  1. Per i dag ser det jo ikke lyst ut når det gjelder åpne løsninger. Men jeg er ikke sikker på at noen greier å presse Apple til noe som helst. Hvor Google velger å hoppe er jo ikke godt å si, men de skal jo ikke være onde, har de lovet….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: