Jogging med noko attåt

Jogging. Foto fra SCX.hu: http://www.sxc.hu/photo/1122022
Jogging. Foto fra SCX.hu: http://www.sxc.hu/photo/1122022.

Jeg har tidligere gjort forsøk på å forvandle stuttkjukk til stuttkjukk i litt bedre form. Konklusjonen da var at litt teknologi ikke var nok til å holde motivasjonen.

Men siden 40-årskrisen trolig nærmer seg med stormskritt og formen ikke akkurat blir noe bedre, må nerden til pers igjen. Men denne gangen dropper han Wii-en, og forsøker å finne formen med telefonen.

Med på denne testen er en Iphone, men jeg kunne like godt brukt en av de mange Android-telefonene, om jeg fortsatt hadde hatt en.

Jeg satser på jogging denne gangen. Det har jeg nemlig greid å gjøre tidligere. Kanskje greier jeg å bli en aktiv jogger denne gangen? Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste…

Etter en liten, veldig liten researchrunde, endte jeg opp med følgende apps: Runkeeper og C25K. I tillegg har jeg tenkt å gjøre et forsøk med en app som skal hjelpe meg med pushups. Det tviler jeg på går så veldig bra…

C25K – fra sofa til jogger

Et lettfattelig joggeprogram for nybegynnere

C25K lokker med et lettfattelig joggeprogram for nybegynnere. Trykk på «Go»-knappen, og du er i gang. En stemme forteller deg når du skal varme opp, løpe og gå.

Det funker overraskende bra. Det piper litt før du skal skifte over fra løping til gåing eller motsatt. Jeg har tidligere testet ut slike «start å jogge»-programmer, der en selv skal gjette hvor langt man har gått eller jogget. Motivasjonen til å stå ut joggedelen er mye større når en faktisk har noen som holder rede på dette.

Så får jeg se om programmet faktisk gjør en jogger av meg.

Runkeeper – få oversikt over løpingen

Runkeeper gir deg full oversikt

Men det holder jo ikke å bare få hjelp til å holde et joggeprogram. En skikkelig nerd må ha oversikten. Her kommer Runkeeper inn. Med siste oppdatering av operativsystemet til Iphone, IOS4, kan både Runkeeper og C25K kjøre samtidig.

Runkeeper bruker den innebygde gps-en til å måle fart, avstand og høydeforskjeller. Det gir resultater som under, fra min aller, aller første løpetur på flere år.

Slik får en ut resultatet av løpeturen fra Runkeeper
Slik får en ut resultatet av løpeturen fra Runkeeper

One hundred pushups – armhevinger

One hundred pushups skal hjelpe med armhevinger.

Som den nerd jeg er, er jeg som en stor geléklump uten antydninger til muskler. Ja, omtrent slik.

Jeg har ingen store ambisjoner, men siden jogging er annen hver dag, skal jeg gjøre et bittelite forsøk på å komme igang med armhevinger. Jeg har ikke testet ut One hundred pushups enda, men det skal ifølge reklamen bidra til at jeg skal gå fra to til hundre armhevinger. På bare seks uker, til og med.

Det får vi nå se på. Men det er nå lov å forsøke.

Første løpetur

Ja, det var jo teknologien. Så var det praksis.

Jeg surret på meg joggeskoene, startet programmene, plugget i øreproppene valgte å spille fra «all musikk», og la i vei.

Tøft! Det var ikke noe problem å gå i fem minutter for å varme opp. Men løpingen startet selvsagt i verste motbakke. Kanskje ikke rart når man bor på FJELLhamar. Konklusjonen er at jeg er i akkurat så dårlig form som jeg trodde. Men det kan jo bare bli bedre.

Når det gjelder programmene, så funket C25K veldig bra. Det er veldig greit å holdes løpende oppdatert på når en skal bytte, hvor lenge det er igjen osv.

Det krasjet litt med Runkeeper, som også vil oppdatere meg på framgangen. Det var særlig demotiverende at Runkeeper mente at jeg burde løpt mye fortere. Men det var veldig greit å høre hvor langt jeg kom meg av sted.

Dette lærte jeg I

Lag spilleliste på forhånd med musikk som passer til løping!

Det er helt greit at jeg løper i tempoet til reggeaen til Bob Marley og ballader fra Tindersticks, men det er lite motiverende for å få opp tempoet… Her må noe litt kjappere musikk på plass til neste gang.

Dette lærte jeg II

Når en løper rundt midt på dagen legger man merke til forskjellig. Som at gode naboer sjekker om de som bor under har vasken hengende ute før de begynner å pusse verandarekkverket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: