Amazon selger flest e-bøker

Amazon selger nå flere e-bøker enn innbundne bøker. Men papirboka er nok ikke død. Amazon selger fortsatt flere pocketbøker enn e-bøker. Og nettgiganten forteller at salget av bøker i papirformat også er økende.

E-bøker. Foto: John Blyberg, http://flickr.com/people/36813960@N00
E-bøker. Foto: John Blyberg, http://flickr.com/people/36813960@N00

Men noe har skjedd. Amazon solgte i forrige måned 180 e-bøker for hver 100 innbundne bok de solgte.

Amazon kuttet nylig prisene på sine lesebrett. Det har gitt en formidabel økning i salget av lesebrettene – nærmere bestemt en tredobling, ifølge Amazon-sjef Jeff Bezos.

Det er ingen hemmelighet at jeg virkelig har funnet tonen med min Kindle. Men nå finnes det jo egne applikasjoner for å lese disse bøkene både på PC, Iphone og Ipad. Og konkurrenter finnes det massevis av.

Jeg er ikke overrasket over at salget av ebøker tar av. Jeg trykker på «kjøp» til lesebrettet ofte. Det blir kjøpt mange flere bøker enn da jeg var tvunget til å bevege meg inn i bokhandelen med et begrenset utvalg.

Og jeg skulle gjerne brukt mye mer penger på bøker. Kjøpt mange fler. Ja, jeg kunne faktisk betalt mer enn den magiske hundrelappen som Amazon opererer med.

For jeg kunne godt tenkt meg å lese litt på norsk innimellom. Men det vil ikke norske forleggere ha noe av. De vil rett og slett ikke ha pengene mine.

Norsk bokbransje har nemlig bestemt seg for at eboka er omtrent like farlig som mp3-fila, som revolusjonerte musikkbransjen. Skal noe som helst gjøres digitalt, må også elektroniske bøker være fritatt for moms, sier de.

Det finnes en ørliten åpning for norske ebøker. Digitalbok.no har noen bøker til salgs. Fint det – men utvalget er smått. Bøkene er dyre. Og de funker slett ikke på Kindle, siden de som oftest selges i DRM-merket pdf-format.

Selv har jeg bestemt meg for at det skal mye, svært mye til før jeg går ut og kjøper dødt tre til lesestoff igjen. Det betyr at det er Bezos i Amazon som får pengene mine i uoverskuelig framtid. Inntil norske forleggere dras motstrebende inn i framtiden.

En tanke om “Amazon selger flest e-bøker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: