Trim en nerd: 30 dagers utfordring med EA Sports Active på Wii

image

Stuttkjukk og i elendig form. Og årene raser mot 40. Tiden har vært inne for å gjøre noe drastisk i mange år, men kanskje jeg nå greier det. På ekte nerdevis, selvsagt. Derfor tar jeg en 30 dagers utfordring på EA Sports Active på Daniels Nintendo Wii.

Skepsisen er til stede, må jeg innrømme. Kan en virkelig komme i form ved hjelp av et TV-spill?

Det hører imidlertid med til historien at formen min er historisk dårlig. Jeg blir tungpustet av å løpe noen trapper, må jeg løpe hundre meter til toget, tar det flere minutter før puste og hjerte har roet seg. Altså er behovet for trening prekært. Dørstokkmila har bare vist seg å være alt for lang. I stedet forsøker jeg meg altså på å få til treningen uten å krysse dørstokken…

Jeg har hørt at en av hemmelighetene til å komme i gang med å trene, er å gjøre det så flaut å stoppe treningen, at en holder seg i gang tross motvilje og motgang.

Det har jeg tenkt å gjøre på bloggen her. Nå tør jeg nemlig ikke feige ut uten å i hvert fall ha fullført 30 dagers-utfordringen.

Litt historikk

I tenårene var formen svært bra. Jeg syklet masse, spilte fotball, løp, gikk på ski, jobbet på fiskebruk. I 20-årene dabbet det av, trente en gang i blant. Så ble det nytt tusenår, null trim, to barn, og en skandaløst dårlig form – og kiloer som kommer ubedt.. Det hører med at jeg ikke har trent et slag siden… 2003?

Alder, kilo og uforsiktig ungdom gjør at jeg har noen vondter her og der. Derfor er jeg litt forsiktig med å begynne å jogge. Løsningen ligger en nerd nær – hvorfor ikke ta i bruk teknologien. I denne omgang Nintendo Wii, og EA Sports Active.

Under skal jeg forsøke å oppsummere treningsdagene.

Dag 7

Treningsfri dag, igjen. Vårværet tilsier vel uteaktiviteter sammen med ungene.

Dag 6

Første treningsdag med ungene på slep. Litt vanskelig å gi jernet når to unger hiver seg med – begge med kronisk munndiaré. Men Daniel var i hvert fall helt klar på at dette var den beste treningen han noen gang hadde vært med på.

Opplevde store problemer med å få registrert enkelte øvelser. Måtte til slutt fram og flytte på mottakeren for å få til øvelsene. Skyldtes nok at det ble litt mindre plass å trene på med to minier på kjellergulvet. Frustrasjonen blir relativt stor når en må ta dobbelt så mange repetisjoner på grunn av tull og rot med sensoren.

Noen øvelser er også litt vanskelige med «juksestrikken» jeg bruker. En skal holde kontrollene i hendene når en gjør øvelser. Når en samtidig skal holde tykke strikker, blir det vanskelig å få inn riktig stilling på kontrollene, slik at øvelsene registrert riktig.

Konklusjon: Ikke like intensiv trening i dag, men ble da svett. Det som skulle vært en 30 minutters økt ble nesten 40 minutter lang.

Dag 5

Ondsinnede, ondsinnede treningsprogram. Jeg som følte meg relativt ok i beina endelig. Så kommer dødelige lårøvelser på rekke og rad. Helt knust i beina igjen, med andre ord. Innser at formen er akkurat så elendig som jeg forestilte meg. Jippi.

Dag 4

Treningsfri! Gårsdagens marerittøkt fjernet visst også melkesyre fra beina, så plutselig gikk det helt greit å bevege seg. Dagen ble nytt ute i påskesola sammen med ungene.

Dag 3

Herregud så støl jeg er i beina. Så vidt jeg klarer å gå. Å sette seg og reise seg er en pine. Jeg gruer meg hele dagen for dagens trening. Til slutt stålsetter jeg meg, stavrer ned trappa og slår på spillet. Oppdager til min forbauselse at spillet sier at en bør ta seg en dags pause etter to dagers trening. 30 dagers utfordring består av 20 dager med trening. Puh. Piner meg likevel gjennom treningen. Tenkte å sette på nivå “lett”. Men når jeg først står der foran tv-en, så blir det likevel på “tungt”. Heldigvis litt andre øvelser i dag, så jeg holder treningen ut. I morgen: Treningsfri!

Dag 2

Kjenner det i beina i dag. Men setter likevel på tungt i spillet. Masse øvelser som virkelig får skjelven fram i beina. Kjenner det virkelig tar på. Etter en halvtime kjenner jeg at det er helt uaktuelt å sette seg på romaskina. Stavrer meg opp kjellertrappa.

Jeg bytter forresten ut strikken som fulgte med spillet med noe kona hadde liggende fra noe annet treningsgreier som aldri har blitt brukt. Det gir mer motstand, og funker bedre.

Dag 1

Så var det til pers. April skal brukes til å sørge for at formen bare er litt mindre dårlig når mai du skjønne milde sniker seg innpå. Kjører på med shorts og friskt mot. Velger medium styrke på spillemaskina og kjører i gang, mens Daniel sitter ved siden av og spiller på Iphonen og kommenterer. Det går helt greit, men jeg skjønner meg ikke helt på den strikken som følger med spillet og som en skal bruke på en del av øvelsene. Det er jo ingen motstand i det. Etter 20 minutters trening hiver jeg meg i rent overmot på romaskina, med fem nye minutter.

4 kommentarer om “Trim en nerd: 30 dagers utfordring med EA Sports Active på Wii

  1. Gøy at du dokumenterer. Har har jeg også store ambisjoner om å bli litt slankere. Er nok mer på kosthold enn trening, sykler en god del og går mye, spilte også badminton regelmessig i fjor. Men spesielt når kona er bortreist og man sitter foran dataen hele dagen blir det mye junkfood og småspising… Kona prøvde seg på en ny vri – spurte hva jeg ønsket meg om jeg gikk ned en viss mengde kilo. Så når får jeg iPhone 4 om jeg klarer det. Målet er bra ambisiøst, og jeg hadde vært fornøyd nok om jeg klarte det uten noen ekstra-bonus, men kanskje det er det ekstra lille som skal til 😉 Lykke til i allefall.

  2. Tilbaketråkk: Jogging med noko attåt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: